Řada technologických nadšenců už dychtivě čeká na odhalení nového AR/VR headsetu od Applu, na kterém firma pracuje již několik let. Záznam v databázi benchmarku Geekbench, kde se souprava Reality Pro objevila s naprosto famózními údaji, tedy nepochybně zvedla některé ze židle. Jediným problémem ale je, že jde s nejvyšší pravděpodobností o podvod.

Podívejme se ale na vše hezky od začátku. Již dlouhou dobu se díky informacím známého redaktora a insidera Marka Gurmana ví, že Reality Pro (pokud se tak tedy zařízení skutečně bude nazývat) svým uživatelům poskytne slušný výkon díky čipu M2 a 16GB operační paměti. Proto bylo docela překvapivé, že záznam v Geekbench ukazoval čip Apple X1.

Možná o něco záhadnější však byly jeho specifikace. Ve výpisu parametrů najdeme, že údajný X1 disponuje 12 procesorovými jádry. Přiznejme si, že to je na headset tohoto typu trochu moc. Systém by byl s nejvyšší pravděpodobností příliš energeticky náročné a je otázka, jak by si výrobce poradil s odvodem tepla.

Fascinující je i samotné skóre. 141 585 bodů v grafickém testu Metal je pro ilustraci více, než se povedlo získat ve stejném testu čipu M2 Max, který najdeme ve špičkových MacBoocích. Podle serveru WCCFTECH se totiž zmohl jen na 131 302 bodů. Navíc, 64GB paměť je nejen v nesouladu s dřívějšími tvrzeními důvěryhodného zdroje, ale navíc jde o docela nesmyslnou hodnotu.

A kdyby toho bylo málo, červený pruh s oznámením, že byl výsledek označený jako nepřesný, už prakticky vypovídá o všem...

My v redakci bychom se s headsetem, který by poskytoval tento výkon, rozhodně spokojili. Zvláště v případě, že se na trh skutečně dostane s cenovkou 3 000 dolarů, jak se nyní říká. Je ale více než jasné, že si o tom budeme muset ještě nějakou chvíli nechat zdát.