Technologický gigant Apple podle nedávno zveřejněného patentu chystá nové pouzdro pro sluchátka AirPods, které by mělo být vybaveno dotykovým displejem, což by uživatelům umožnilo snadnější ovládání a přístup ke všem funkcím. Díky dotykovému displeji by uživatelé mohli jednoduše přepínat mezi režimem přehrávání hudby, přijímat a ukončovat hovory a ovládat hlasitost.

Nové pouzdro by mělo být vybaveno podobným displejem, který se nachází na chytrých hodinkách Apple Watch, což by umožnilo uživatelům snadnou a intuitivní interakci s jejich sluchátky.

Podle podaného patentu má pouzdro reagovat na konkrétní gesta, jako jsou klepnutí a posuvy prstem. Některá gesta by mohla sloužit k rychlé navigaci mezi písněmi nebo k vyvolání funkce Siri a dalších podobných úkonů. V jednom scénáři Apple popisuje, že stisknutí pouzdra může být způsobem, jak změnit režim poslechu AirPods - pravděpodobně se jedná o funkce aktivního potlačení hluku a transparentního režimu.

Apple také navrhuje, že by pouzdro mohlo obsahovat další procesory a paměťové moduly, které by mu umožnily provádět specifické instrukce, které jsou tradičně spojovány s chytrými telefony, počítači a jinými připojenými zařízeními.