Aplikace ChatGPT zaznamenala více než půl milionu stažení během pouhých šesti dní. Tento impozantní vstup do hry, a to navzdory tomu, že aplikace je dostupná pouze v USA a operačním systému iOS, ji vynesl mezi nejdynamičtější nováčky na poli aplikací v uplynulých dvou letech.

ChatGPT se statečně postavila proti rivalům, a to nejen proti oblíbeným AI chatbot aplikacím, ale také gigantům, jako jsou Bing či Edge. Výkonnost aplikace ChatGPT překonala obě tyto aplikace ve srovnání s jejich nejlepším pětidenním výkonem.

Podle analytických údajů z Data.ai, se ChatGPT v roce 2023 zařadila do první pětky aplikací s největším počtem stažení v rámci nejlepších pětidenních období na celém App Store. Na graf analytické společnost se můžete podívat níže.

Je pravdou, že Bing a Microsoft Edge těžily z počátečního zájmu o ChatGPT, když se objevily na scéně, a v únoru dosáhly 340 000 a 335 000 stažení přes iOS a Android během jejich nejúspěšnějších pětidenních období. Ale ChatGPT od společnosti OpenAI je s přehledem předčila a během prvních pěti dní po uvedení na americký trh zaznamenala více než 480 000 instalací, a to i přesto, že byla dostupná pouze na platformě iOS.