Aplikace Reddit dostává velké aktualizace málokdy, právě teď jsme ale svědky jedné z těch největších. Přidává kartu „objevovat“ s doporučenými příspěvky. V blogovém příspěvku o funkci se píše, že jeden z pěti lidí se díky této kartě alespoň k jedné nové komunitě přidal.

Nová karta je teď tím hlavním způsobem, jak budete Reddit procházet. V navigaci tak nahrazuje současné „komunity a předplatná“. „Objevit“ vám, jak už je z názvu patrné, nabídne řadu obsahu z komunit, kterých ještě nejste součástí, ale na základě vašich zájmů se k nim hodíte.

Pokud tak například sledujete r/jokes, pravděpodobně vám nová karta dříve či později začne ukazovat některé příspěvky i z r/memes. Když ale na subredditu třeba Xboxu jste, ale nesledujete jej, příspěvky s ním spojené se vám na nové kartě budou zobrazovat zřídka.

Reddit také říká, že k výběru doporučených příspěvků nebude využívat demografická data jako je věk, poloha či pohlaví; záležet tak bude jen na vaší prohlížecí historii. Výběr pak budete moct ovlivnit i přímou zpětnou vazbou u příspěvků, které jsou vám doporučovány.

Přidány jsou i další funkce. Většina bývalých funkcí komunit a předplatných je teď zpřístupněna pouhým přejetím zleva.

Aktualizace se dostane jen na iOS a Android verze platformy. Webová verze se jí zatím nedočká. To platí i pro spouštěče třetích stran, přes které lze k Redditu přistupovat též, API totiž zatím ani neplánuje být odkryta.