Světově známá firma AOC rozšiřuje svůj bohatý katalog o další herní monitor, který by mohl potěšit především méně až středně náročné hráče. Obdržel totiž nízkou cenovku, za kterou nabízí 165Hz obnovovací frekvenci a rozlišení QuadHD. Má však i řadu dalších lákadel.

AOC GAMING Q24G2A/BK, jak se nový kousek jmenuje, nabízí 24palcový IPS panel. Už to lze brát jako výhodu nad řadou konkurentů, jelikož v jeho cenové kategorii spatříme spíše kousky s horším panelovou technologií VA.

Herní tituly nebo jakýkoliv další podporovaný obsah si navíc budou moct uživatelé vychutnat v ostrém rozlišení QuadHD, přičemž hustota pixelů činí 132,4 ppi. Milovníky e-sportových stříleček z první osoby, jako je například CS:GO, pak bude jistě zajímat 165Hz obnovovací frekvence. Odezva je pak na docela standardní hodnotě 1 ms.

Obrazovka je kompatibilní s technologií Nvidia G-SYNC, která bojuje proti horizontálnímu posunutí obrazu (tzv. tearingu), a pyšní se 108,7% pokrytím barevného gamutu sRGB. Součástí výbavy je také nabídka plná nejrůznějších nastavení, kde s e nachází například režim omezující přísun modrého světla nebo Frame Counter pro zobrazení aktuálních informací o počtu snímků za sekundu (FPS). Výrobce láká i na výškově nastavitelný stojan.

CENA A DOSTUPNOST

AOC GAMING Q24G2A/BK bude dostupný od května 2023 za velice konkurenceschopnou doporučenou cenu 6 579 Kč (279 eur).