Mezinárodní hackerské uskupení Anonymous pohrozilo ve videu útoky na jednoho z nejbohatších Američanů – Elona Muska. Nelíbí se jim, že za jeho kavalírským vystupováním stojí bezohledné ovlivňování trhu kryptoměn.

Poukazují tím na miliardářovo vystupování na Twitteru, které bylo několikrát rozbuškou obrovských pohybů na trhu. Jmenovitě se dá zmínit třeba strmý růst Bitcoinu po jeho nakoupení Teslou na přelomu tohoto roku a jeho nynější strmý pokles teď, když prohlásil, že je neekologický.

Právě ten zmíněný pokles je hlavním důvodem tohoto vzkazu. „Samozřejmě, že všichni investoři počítají s možností ztráty peněz, ale vaše tweety z uplynulého týdne ukázaly vaši bezohlednost vůči běžné pracující třídě.“

Video ještě zmiňuje: „Přes vaši pečlivě vybudovanou image člověka, který nás dostane na Mars a umožní nám jezdit futuristickými elektroauty, jste teď ukázal, že jste jen další narcistický boháč, jenž prahne po pozornosti.“

Co přesně to pro Elona znamená, není jasné, může se klidně jednat jen o poukázání na spojitosti popularizace kryptoměn a ekonomických záměrů miliardáře.