Vítejte u nového technologického Stručně. AMD vykázalo za poslední kvartál rekordní obrat a proč byste si měli, pokud máte grafickou kartu od Nvidie, aktualizovat drivery?

POKUD MÁTE GRAFICKOU KARTU OD NVIDIE, AKTUALIZUJTE DRIVERY

Všem, kteří používají ve svých počítačích dedikované grafické karty Nvidie, výrobce doporučuje aktualizovat drivery. Ty současné totiž obsahují bugy, které by mohly vaše zařízení učinit zranitelnějším vůči útokům hackerů.

ANIME VE VR?

Partnerství HTC Vive a Bandai Namco nepochybně potěší nejednoho hráče. Výrobce brýlí virtuální reality a producent anime společně přinášejí právě anime do VR prostřednictvím Vivepointu.

Navzdory svému jménu je ale Vivepoint dostupný i na Oculus Rift nebo Quest.

Kromě přivedení populárních sérií na VR bude partnerství zahrnovat i vývoj a distribuci zdrojů mezi oběma společnostmi. Je to zkrátka cesta Bandai do VR a HTC k zajímavému obsahu pro své uživatele.

CES 2022 BUDE OPĚT VE FYZICKÉ PODOBĚ

Jedna z největších světových technologických konferencí musela tento rok kvůli pandemické situaci probíhat přes internet, příští rok by se ale už měla vrátit zpět do Los Angeles. CES si ponechá některé aspekty digitální akce, jinak by ale měla akce probíhat stejně jako dříve.

Otázkou jsou ale stále podmínky, za kterých se bude konat. Zřejmě nebude možné akci otevřít pro 170 000 lidí (čísla z roku 2020).

Přečtěte si také: MSI ukázalo grafické karty Nvidia s designem podobným Founders edicím

AMD VYKÁZALO REKORDNÍ OBRAT ZA PRVNÍ KVARTÁL ROKU

Výrobce nejen procesorů a grafických karet AMD vykázal za první kvartál roku 2021 obrat 3,45 miliardy dolarů. To je 91% růst oproti minulému roku.

Na otázku ohledně vlivu kryptoměn Lisa Su (CEO společnosti) odpověděla: Kryptoměny jsou zanedbatelné. Zkrátka se zvýšila poptávka u běžných zákazníků.“ Konkrétní data ale neposkytnula.

UŽ I NETFLIX MÁ VLASTNÍ VTUBERKU

Netflix „vstupuje“ s N-ko na scénu populárních VTuberů: postav animovaných na základě snímání pohybu z webkamery.

N-ko má popularizovat rychle rostoucí nabídku anime pořadů ve službě; právě toto odvětví totiž paradoxně za dobu pandemie výrazně narostlo.

Postavu, která bude představovat anime pořady na platformě, „hraje“ zaměstnankyně Netflixu.

Přečtěte si také: Nvidia GeForce RTX 4080 SUPER by tentokrát nemusela skončit fiaskem. Anebo ano?

HESLOVITĚ

  • Obrat Google Drive se meziročně zvýšil o 34 %, přesto však nedokázal vykázat zisk. Ztráty jsou ale oproti minulému roku takřka poloviční.
  • Microsoft dva kvartály za sebou vykázal obrat vyšší, než 60 miliard dolarů. Výrazně tomu napomohla cloudová služba Azure.
  • Obchod s 3D tištěnými produkty Shapeways se chystá na akciový trh.