Robotik Ken Pillonel se opět blýskl zajímavým projektem. Poté, co do iPhonu dostal a zfunkčnil konektor USB-C, dokončuje kruh. O stejný výsledek se tentokrát pokoušel s portem Lightning a telefonem od Samsungu (konkrétně šlo o Samsung Galaxy A51).

„Rozhodl jsem se vybalancovat ten vzniklý chaos,“ píše v popisku svého YouTube videa zachycujícího experiment. Jednalo se o komplexní úpravu, která vyžadovala netradiční myšlení. A k tomu ještě přidat trochu kutilství,“ dodává.

Z videa vidíme, že konektor Apple je v tomto případě zprovozněn jak pro nabíjení, tak pro přenos dat. Jde tak o zajímavý projekt, který rozhodně musel zabrat čas, Lightning porty jsou totiž tak nějak designované, aby fungovaly pouze s iPhony.

Pillonel tak musel přijít se způsobem, který zajistí, aby si kterékoli připojené zařízení opravdu myslelo, že mluví s telefonem z dílen Apple, nikoli Samsungu. Ještě úžasnější je pak fakt, že se celá jeho práce vejde do základního těla telefonu.

Pillonel dodává, že nečeká, že by po podobném zařízení byla poptávka. USB-C je přeci jen rychlejší a schopnější, když se bavíme o přenosu dat. Právě USB-C na iPhonu je tak mnohem smysluplnějším řešením.