Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Většina lidí ještě nemá na svých mobilech ani Android 12 a už se spekuluje o tom, co nabídne 13. generace mobilního operačního systému. A nezůstává jen u pouhých spekulací, internetem kolují údajné první obrázky, které odhalují nové funkce chystaného operačního systému.

Web Android Police získal od anonymního, leč důvěryhodného zdroje screenshoty nastavení z Androidu 13, které poukazují na integraci čtečky QR kódů přímo do operačního systému. Aktuálně si výrobci mobilních telefonů s Androidem řeší QR kódy každý po svém. Někteří nabízejí funkci skenování přímo z aplikace pro fotoaparát, jiní mají pro tento účel speciální aplikaci a někteří to vůbec neřeší a uživatel si pak musí čtečku QR kódů stahovat z Google Play. Tyto apky jsou ale zpravidla zamořeny reklamou.

Pokud zdroje nelžou, Android 13 umožní vyvolat čtečku QR kódu z panelu rychlého spuštění nebo dokonce přímo ze zamykací obrazovky mobilu. V tomto se Google mohl inspirovat u Samsungu, který tuto funkci zařadil do panelu rychlého spuštění u svých mobilů už dávno. Ať už je to jak chce, je to vítaná změna.

To platí i o další novince, která unikla na internet. Jedná se o funkci Tap-to-Transfer, která dokáže rychle přepnout zvukový výstup mezi mobilem a přehrávačem. Prostě „pošlete“ písničku z telefonu do repráku, televize nebo jiného kompatibilního zařízení. Jak to bude fungovat v praxi, to zatím nevíme. V tomto by se mohl Google inspirovat pro změnu u Applu, který dokáže aktivovat reproduktor HomePod pouhým přiložením iPhonu k vrchní straně zařízení.

S tím se pojí třetí a poslední novinka, která unikla na internet, a tou je redesignované ovládání zvukového výstupu. Mění se fonty, typ slideru a přibyla fajfka označující aktivní výstup.