Výrobce chytrých hodinek Amazfit má v katalogu další kousek pro náročnější uživatele. Společnost před pár dny představila hodinky označené jako T-Rex Ultra, které lákají nejen na odolnou konstrukci, ale také řadu svých specifikací. Zaujmou třeba slušnou výdrží.

Rámečky hodinek jsou tvořeny nerezovou ocelí, což je pro vykonávání náročných sportů v přírodě zcela ideální. Amazfit navíc slibuje dokonalou odolnost vůči bahnu. Připravenost na extrémní podmínky navíc potvrzuje i schopnost operovat při teplotě -30 °C nebo vodotěsnost 10 ATM, která by měla zajistit, že hodinky přežijí i 100 metrů pod hladinou vody.

Amazfit T-Rex Ultra, dosud nejdražší hodinky z této řady, jsou vybaveny 1,39" AMOLED displejem o rozlišení 454x454 pixelů. Daleko zajímavější na této obrazovce ale je, že dosahuje až 1 000nitové maximální svítivosti, v důsledku čehož by mělo být vše krásně čitelné i za přímého slunečního svitu.

Uvnitř hodinek nalezneme obří baterii o kapacitě 500mAh, která zajišťuje 20denní výdrž při běžném používání. Pakliže byste byli skutečně akčními sportovci, kteří například často využívají GPS k přesnému zaznamenávání svých výkonů, mohly by hodinky vydržet něco kolem devíti dní na jedno nabití. Úsporný režim ale naopak dovede výdrž prodloužit až na 25 dní.

Chybět samozřejmě nesmí záznam sportovních aktivit a životních funkcí, kompas nebo informace o východu a západu slunce. T-Rex Ultra vás dále dokáží upozornit na nadmořskou výšku nebo tlak vzduchu. Výrobce je navíc přesvědčen, že jsou vhodné i pro milovníky skydivingu, potápění, jízdy na terénním motocyklu nebo alpského lyžování.

Amazfit T-Rex Ultra jsou dostupné v barvách Abyss Black a Sahara, a to s cenou 399 liber ve Spojeném království, což je v přepočtu něco okolo 10 750 korun. Momentálně ale není jasné, zda se hodinky podívají i k nám do Česka.