V nové řadě iPhonů skutečně schází model mini, potvrdily se tak informace od insidera Marka Gurmana. Společnost Apple k tomuto kroku určitě měla své důvody, iPhone 14 Plus se namísto oblíbeného mini určitě nenachází v nové sestavě jen tak. Problém ale je, že toto rozhodnutí nepřináší ovoce tak, jak se očekávalo.

Informace přináší známý analytik Ming-Chi Kuo, který se produkty od Applu dlouhodobě zabývá. Podle něj je předobjednávek iPhonu 14 Plus výrazně méně, než americký gigant předpokládal. V tomto ohledu tedy Apple letos selhává.

Přestože se ekonomická situace ve světě zhoršuje, mnoho uživatelů se stále těší na dražší modely, tedy iPhone 14 Pro a Pro Max. Silná poptávka by podle Kua měla vydržet minimálně do listopadu, v důsledku čehož by mohl Apple teoreticky zajistit větší počet dodávek.

„Ačkoliv se kombinace produktů řady iPhone 14 zlepšuje a předobjednávky iPhone 14 Pro Max jsou lepší než u iPhone 13 Pro Max, výsledek předobjednávek je pro Apple v současné době neutrální. Není jasné, zda Apple zvýší předpověď pro dodávky modelů Pro, ale pravděpodobnost, že iPhone 14 a 14 Plus (tvořící přibližně 45 % celkových dodávek iPhone 14) sníží objednávky, roste,“ uvádí Kuo.

Očima fanoušků byla letošní prezentace spíše slabší, hlavně co se týče právě nových iPhonů. Za to se Applu mimo jiné vysmívá i konkurence, což jsme popisovali v samostatném článku.