Čínská společnost Redmi spadající pod technologického giganta Xiaomi začátkem března ohlásila 300W nabíjení smartphonů. Toto číslo slouží spíše jako orientační milník, jelikož maximální dosažená hodnota v ukázkovém videu se pohybovala kolem 290 wattů, nicméně i tak se jedná o bezkonkurenčně vysoký výkon, díky němuž lze telefon dobít pod pět minut. Inspirovat by se prý měly další značky.

Už dlouho můžeme sledovat jakýsi pomyslný souboj o to, který z výrobců přinese nejrychlejší technologii nabíjení. V současné době vede Realme, jež ve smartphonech GT Neo5 a jeho globální variantě GT3 nabízí až. Po ještě vyšším čísle už podle dřívějších zpráv serveru GSMArena pokukuje i čínská značka Infinix, jež zařadí do katalogu smartphony s podporou 260W výkonu. Ke třem stům by se ale měly ještě více přiblížit firmy OnePlus, Oppo a Realme.

Podle nedávných drbů, které se prohnaly internetem, se i tato tři zmíněná jména pokusí o 300W nabíjení. Tuto hodnotu lze nejspíš prozatím očekávat pouze u vlajkových lodí, ale kdoví, třeba se časem stane standardem i pro mid-range smartphony. Samozřejmě za předpokladu, že budou dobře vyřešeny otázky bezpečnosti procesu a životnosti baterie.

Podle leakera Digital Chat Station jsou v přípravě smartphony se 150W nabíjením a 5 500mAh baterií, ale už existují i plány na dosažení oné 300W hranice.

Server CNMO uvádí, že by se konfigurace 5 500mAh baterie s podporou 150W dobíjení mohla objevit v řadách Oppo Find X7 a OnePlus 12. Teoreticky bychom se jí však mohli dočkat i v dalších modelech.