Tesla oznámila, že ve druhém čtvrtletí roku 2024 vyrobila 410 831 elektromobilů, což představuje pokles o více než 20 000 jednotek ve srovnání s prvním čtvrtletím roku. Na druhé straně firma dodala 443 956 vozidel, což je téměř 15procentní nárůst oproti předchozímu období. Přesto jsou celkové distribuční čísla o 4,8 % nižší než ve stejném období roku 2023.

V prvním čtvrtletí letošního roku společnost Tesla poprvé od roku 2020 zaznamenala meziroční pokles prodeje. Automobilka částečně přičítá pokles počáteční fázi zvyšování produkce aktualizovaného Modelu 3 v našem závodě Fremont a uzavření továrny způsobené přesměrováním dopravy v důsledku konfliktu v Rudém moři a útoku žháře na Gigafactory Berlin. Skupina nazvaná Volcano Group se přihlásila k odpovědnosti za odstřižení elektrické energie továrně Tesly nedaleko Berlína, což je jediný závod Tesly v Evropě. Továrna musela být uzavřena na týden, než byla obnovena dodávka elektřiny.

Tesla také oznámila, že ve druhém čtvrtletí nasadila 9,4 GWh produktů pro ukládání energie, což je nejvíce za jednotlivé čtvrtletí dosud. Navíc, 1. dubna zvýšila Tesla cenu každého Modelu Y v USA o 1 000 dolarů.